util-tehnic.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.

Produse
Marci produse
Termeni si conditii

1. Dispozitii generale

1.1. Folosirea acestui site, precum si plasarea de comenzi online sau telefonice semnifica acceptul termenilor si conditiilor mai jos mentionate.

1.2. Termenii si conditiile utilizarii site-ului www.util-tehnic.ro se aplica tuturor vizitatorilor si utilizatorilor. Ne rezervam dreptul de a modifica termenii si conditiile fara o notificare prealabila. Pentru folosirea in cele mai bune conditii a site-ului, se recomanda citirea cu atentie a tuturor informatiilor furnizate de site. In cazul in care se fac referiri la alte site-uri, nu garantam si/sau confirmam sub nici o forma tipul de informatie pe care il veti gasi pe acestea. Ramane la aprecierea dvs. daca vizitati sau nu aceste site-uri, sau luati sau nu in considerare informatia gasita acolo.

1.3. Site-ul www.util-tehnic.ro este proprietatea S.C. EDY IMPEX 2003 S.R.L. (numit in continuare ,,Vanzator ") cu sediul social in Pantelimon, judetul Ilfov, strada Dunarii, nr.14A, avand numar de ordine in Registrul Comertului J23/536/2003, cod unic de inregistrare fiscala RO15343589.

2. Drepturi de autor (Copyright)

2.1. Intregul continut al site-ului www.util-tehnic.ro: imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, scripturi, programe si alte date, este proprietatea S.C. EDY IMPEX 2003 S.R.L. si a furnizorilor sai si este aparat de legea pentru protectia drepturilor de autor.

2.2. Folosirea fara acordul S.C. EDY IMPEX 2003 S.R.L. a oricaror elemente din cele enumerate mai sus, se pedepseste conform legilor in vigoare. Informatiile din acest site, pot fi reproduse prin tiparire numai pentru uz personal si nu pot fi reproduse, distribuite sau transmise altei persoane sau incorporate in orice fel, intr-un alt document sau material, fara permisiunea prealabila scrisa a autorilorlor.

3. Inscriere/Utilizare

3.1. Inscrierea ca utilizator pe acest site necesita completarea de catre dumneavoastra a unui formular de inscriere in care vor fi trecute cateva date personale obligatorii. Aceste date vor fi in mod obligatoriu actuale, clare si complete si vor fi actualizate ori de cate ori va fi cazul.

3.2. O data cu inregistrarea si deschiderea unui cont, deveniti Utilizator si se considera ca ati citit si ati fost de acord cu termenii si conditiile specificate.

4. Securitatea datelor personale

4.1. Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, S.C. EDY IMPEX 2003 S.R.L. are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra. Scopul colectarii datelor este facturarea si identificarea ca si client. Sunteti obligat(a) sa furnizati datele, acestea fiind necesare expedierii coletului. Refuzul dvs. determina imposibilitatea expedierii coletului. Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre operator si nu sunt comunicate in niciun mod. Informatiile din formularul de comanda vor fi folosite pentru a vi se trimite confirmarea comenzilor, eventualele promotii, buletinele informative periodice etc.

4.2. Pe site-ul www.util-tehnic.ro Utilizatorul raspunde de veridicitatea datelor introduse in timpul crearii contului, precum si in procesul de plasare a comenzii pe site. S.C. EDY IMPEX 2003 S.R.L. nu poate fi facuta responsabila pentru erorile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei sale. Datele personale ale utilizatorului vor putea fi folosite de catre www.util-tehnic.ro numai in scopul declarat al acestui site.

5. Inregistrarea ca Utilizator

5.1. Pentru crearea unui cont pe site-ul www.util-tehnic.ro, Utilizatorul este obligat sa foloseasca o adresa de e-mail valida.

6. Politica de vanzare online

6.1. Toate informatiile folosite pentru descrierea Produselor disponibile pe site (imagini statice/dinamice, prezentari multimedia/etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea S.C. EDY IMPEX 2003 S.R.L., acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

6.2. Promotiile/ofertele prezente pe site sunt valabile intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

6.3. Accesul in vederea efectuarii unei Comenzi ii este permis oricarui Client/Utilizator.
Pentru motive justificate Vanzatorul isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Clientului/Utilizatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Clientului/Utilizatorului pe site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel Vanzatorul, In oricare dintre aceste cazuri, Clientului/Utilizatorului se poate adresa Departamentului de Relatii cu Clientii al Vanzatorului, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.

6.4. Prin lansarea unei Comenzi pe Site, Clientul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile pe site.

6.5. Vanzatorul nu considera in nici un moment o Comanda neconfirmata de catre Vanzator ca avand valoarea unui Contract.

6.6. Notificarea primita de catre Client, imediat dupa efectuarea Comenzii, are rol de informare si nu reprezinta confirmarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

6.7. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Client in momentul primirii de catre Client de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS, a notificarii de confirmare a Comenzii. Asadar, Contractul intra in vigoare la confirmarea Comenzii de catre Vanzator.

6.8. Termenii si conditiile de utilizare pot fi modificate oricand prin actualizarea prezentului site, aceste modificari devenind obligatorii si cu efect imediat pentru toti Utilizatorii/Clientii.

7. Comanda

7.1. Clientul/Utilizatorul poate efectua Comenzi pe site, prin adaugarea Produselor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Produs este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Produs in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea Comenzii, implicit nici rezervarea automata a Produsului.

7.2. Prin finalizarea Comenzii, Clientul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare online, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.

7.3. Prin finalizarea Comenzi, Clientul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Clientului.

8. Pretul Produselor

8.1. Toate preturile aferente Produselor prezentate pe site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A.  

8.2. Conform O.U.G nr.31/2013 pentru modificarea si completarea O.U.G nr. 196/2005 cu privire la Fondul pentru mediu, referitor la Articolul 9, alineatul 1, litera s, s-a introdus de la 01.01.2014 o taxa de mediu pentru lubrifianti de 0,30 Ron/kg. In conditiile prevazute de lege, preturile Produselor electronice afisate pe site includ Taxa de mediu (0.3 lei/Kg+T.V.A.). Aceasta taxa de mediu se aplica uleiurilor minerale, semi-sintetice si sintetice si va fi evidentiata distinct pe factura.

8.3. Comenzile en gros au preturi speciale, care se discuta punctual la fiecare comanda.

8.4. Pretul poate fi modificat de catre Vanzator, in orice moment, fara preaviz.

8.5. Vanzatorul atentioneaza asupra faptului ca exista cazuri cand, ca urmare a unor disfunctionalitati ale site-ului sau erori, pretul afisat pe site poate sa nu fie cel real. In aceste cazuri, Vanzatorul va informa Clientul asupra pretului corect.

9. Livrarea Produselor

9.1. Produsul va fi livrat Clintului in sistem de curierat door-to-door catre Client in timpui declarat de catre societatea de curierat, sau poate fi livrat de catre Vanzator in 48 ore de la primirea comenzii pentru produsele aflate in stoc.

9.2. Pentru produsele care nu sunt pe stoc livrarea se face in 30 zile lucratoare de la primirea comenzii.

9.3. In conditii exceptionale (meteorologice, starea drumurilor, accidente, etc.), Vanzatorul va informa cumparatorul despre intarzierea survenita si va furniza un termen estimat de livrare. De asemenea, Produsul poate fi ridicat de catre Client de la punctul de lucru din Bucuresti al Vanzatorului  intre orele 8:30 - 17:30, conform optiunii Clientului.

9.4. Comenzile primite pana in ora 14:30 vor fi preluate de curier si livrate clientului a doua zi. Cele primite dupa ora 14:30 vor fi preluate de curier in ziua urmatoare si livrate in 24 de ore.

9.5. Comenzile en gros au conditii speciale de livrare, ce vor fi comunicate la fiecare comanda.

9.6. Pentru localităţile pentru care se percep km suplimentari, costul acestora se suportă de către client. Clienţii vor fi informaţi despre aceste costuri la momentul confirmării comenzii. Costul se calculează în funcţie de distanţă şi greutatea coletului.

9.7. Dacă localitatea dvs. nu se află în aria de acoperire a curierului, puteţi în continuare beneficia de livrare gratuită, cu condiţia să ridicaţi dvs. produsele din cea mai apropiată localitate aflată în aria de acoperire a curierului.

9.8. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Produselor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

9.9. Vanzatorul va efectua livrarea Produselor numai pe teritoriul Romaniei.

9.10. Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile in momentul predarii acestora catre societatea de curierat cu care Vanzatorul colaboreaza sau catre reprezentantul Cumparatorului.

9.11. Clientul se obliga sa semneze bonul de livrare (AWB) prezentat de catre Curier la livrarea produselor comandate.

9.12. Va rugam desfaceti coletul in fata curierului. Responsabilitatea deteriorarii produselor pe timpul transportului revine firmei de curierat.

10. Condiţii şi modalităţi de plată

10.1. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

10.2. Facturile emise de Vanzator trebuie platite imediat si fara rabat - cu exceptia cazului cand s-au convenit in scris alte conditii.

10.3. Plata ramburs prin numerar se face în lei, integral la livrare. Valoarea produselor este cea din momentul confirmării telefonice sau prin email a comenzii. În cazul livrării produselor de către curieri, plata se va face către comisionarul care efectuează livrarea.

10.4. Plata prin transfer bancar/ordin de plată se face doar în baza facturii proforme emise de Vanzator, în urma confirmării telefonice sau prin email a comenzii. Livrarea produselor se efectuează după confirmarea incasarii în contul Vanzatorului a contravalorii proformei emise.

10.5. Plata prin numerar sau card (POS) la ridicarea Produsului de la sediul Vanzatorului.

10.6. Vanzatorul isi rezerva dreptul sa refuze cecuri sau alte mijloace de plata fara numerar. Acceptarea are loc intotdeauna numai cu angajamentul efectuarii platii.

10.7. Daca Clientul nu achita la timp factura, pe perioada de depasire a scadentei se va percepe penalitati de 0,5% pe zi.

10.8. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a solicita un avans de 50% din valoarea produselor in cazul in care acestea se aduc la comanda expresa a clientului. In acest caz, livrarea va fi efectuata numai In urma inregistrarii platii complete a comenzii.

11. Garantia produselor

11.1. Toate produsele comercializate de www.util-tehnic.ro beneficiaza de conditii de garantie conform legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Bunurile sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate..

11.2. Certificatele de garantie sunt emise de Vanzator sau direct de producator. Conditiile de acordare a garantiilor variaza in functie de categoria de produse si sunt mentionate explicit in Certificatele de Garantie.

12. Transferul proprietatii bunurilor

12.1 Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului).

13. Raspundere

13.1. Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

14. Returul

14.1. Conform legislatiei in vigoare, returul produselor cumparate este aplicabil doar pentru persoanele fizice. Cumparatorul are dreptul sa notifice in scris Vanzatorului ca renunta la cumparare, fara penalitati sau fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului, doar pentru produsele livrate prin curier.

14.2. Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile si eventualele cadouri, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Pentru uleiuri, returul se accepta numai daca ambalajut este sigilat.

14.3. Factura nu va depasi o perioada de vechime de 30 de zile.

14.4. Cumparatorul poate solicita returul produselor achizitionate din magazinul online www.util-tehnic.ro numai daca produsele nu sunt conforme cu specificatiile de pe site, In cazul livrarii unui alt produs sau in alta cantitate, trebuie sa semnalati incidentul Vanzatorului in maxim 48 de ore pentru a rezolva incidentul.

14.5. Indiferent de situatie, procedura de returnare a produselor presupune completarea şi transmiterea de catre Cumparator a unui formular de retur, prin urmatoarele metode agreate de catre Vanzator: 

- prin email la adresa 

- prin formularul de retur de aici

14.6. Vanzatorul are dreptul sa solicite daune Cumparatorului, in conditiile legislatiei  aplicabile, atunci cand considera ca actiunile Cumparatorului au fost cu rea intentie. Vanzatorul isi rezerva dreptul sa refuze returul in cazul in care Cumparatorul abuzeaza de politica privind renuntarea la cumparare. 

14.7. Cumparatorul nu va demara returnarea fizica a produsului inainte ca Vanzatorul sa proceseze solicitarea si sa ii furnizeze detaliile necesare returului (adresa pentru receptia marfii, ID-ul tichetului de retur procesat, etc.).

14.8. Produsele speciale aduse la comanda expresa a clientului nu se pot returna.

14.9. Cheltuielile de returnare vor fi suportate de Client, iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 30 de zile de la retur.

15. Forta majora si litigii

15.1.Niciuna dintre partile contractante nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

15.2. Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului, fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

15.2. Orice litigiu apărut între Clienți și Vanzator va fi rezolvat pe cale amiabilă. Pentru conciliere interna gratuita, sunati la numarul +0213440034, oricand in timpul programului de lucru de luni pana vineri intre 08:30 si 17:30. În cazul în care nu s-a reușit rezolvarea conflictului pe cale amiabilă, competența revine Instanțelor de Judecată Române, de pe raza municipiului Bucuresti.
Website detinut de Edy Impex 2003 S.R.L., CIF: RO15343589, Reg.Com: J23/536/2003